pienoinen

Raamattu puhuu DNA:sta, eli kahdentumisesta ja kopioitumisesta?

Raamattu ja DNA. Tätä kirjoitusta (http://koti.phnet.fi/petripaavola/kritiikkikristinuskoavastaan.html )  kirjoittaessa mieleeni nousi, että voisiko Raamattu kertoa DNA:sta todisteena luomisesta. Kun tutkin asiaa Raamatusta sekä Internetin lähteistä, niin huomasin että Jumala on voinut jättää todisteet DNA:sta Raamattuun.

Raamatussa ei ole DNA sanaa, sillä ensimmäisen kerran DNA sana ja käsite otettiin käyttöön lähes 1900 vuotta Herran Jeesuksen syntymän jälkeen. Raamatusta voimme kuitenkin löytää DNA käsitteen.

Tutkimme ensin hepreankielen kirjainten merkityksiä. Juutalaiset ovat antaneet hepreankielen jokaiselle kirjaimelle lukuarvon, kirjaimellisen merkityksen sekä symbolisen merkityksen tietämättä DNA:sta sekä siitä, että Jumala on koodannut DNA:n kautta ihmisen elämän rakentumisohjeet. DNA on kansainvälinen kirjainyhdistelmä, joka kertoo ihmisen sisällä olevasta tietokoodijärjestelmästä.

D-kirjain on hepreaksi Dalet, jonka symbolinen merkitys on polku, astua, tulla. N-kirjain on hepreaksiNun, jonka symbolinen merkitys on elämä. A-kirjain on hepreaksi Alef, jonka symbolinen merkitys on voima, johtaja ja ensimmäinen.

Hepreankielen kirjainten DNA symbolinen merkitys on polku elämän voimaan; tulla elämään ensimmäisenä; tulla elämän voima, eli elämän voiman tuleminen. DNA:n kautta rakentuu ja tapahtuu ensimmäisenä  ihmisen elämän voiman ilmituleminen äidin kohdussa. En usko tässä kohden sattumaan, vaan siihen että Jumalalla on tässä sormensa pelissä. Jumalan vaikuttama elämän henki antaa ihmiselle voiman elää josta myös DNA ja sen rakenteet sekä ihmisen elimistön mekanismit ammentavat elämän voiman.

Jumala on käyttänyt juutalaista kansaa tuomaan Hänen sanansa ilmoituksensa koko ihmiskunnalle, niin Vanhan kuin Uuden Liiton Kirjoitusten kautta. Uskon Jumalan vaikuttaneen myös juutalaisten hepreankielen kirjainten merkityksessä, jonka kautta Hän myös todistaa itsestään (katso Messiaan koodi). Raamattu, Jumalan sana on ensisijainen todiste, jonka kautta Jumala ilmoittaa itsestään sekä pelastuksen tien, mutta Hän on jättänyt jälkeensä todisteita itsestään joista esimerkiksi luonto ja sen monimuotoinen elämä todistaa väkevästi Jumalan luomistöistä. Uskon Jumalan myös vaikuttaneen siihen millaisia merkityksiä juutalaiset antoivat hepreankielen kirjaimille, joiden kautta Hän myös todistaa itsestään ja teoistaan. Jumala todistaa DNA:sta hepreankielen kirjainten kautta.

Muistutan vielä, että Jumalan sana, Raamattu on Jumalan sanoman ilmoituksen tärkein ja ensisijainen lähde. Pelastava usko syntyy vain Raamatun, eli Jumalan sanan kautta.

DNA ja luominen. Suomalainen 33/38 Raamatunkäännös sanoo Herra Jumalan vaivuttaneen ihmisen raskaaseen uneen ja kun ihminen (mies) nukkui, niin Jumala otti yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla. Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.

Alkuteksti käyttää sanaa tsela, joka ei tarkoita kylkiluuta, vaan puoli, puolikas tai sivu.  Raamattu käyttää tsela sanaa kuvaamaan jonkun asian toista sivua, puolikasta tai puolta. Uskon että Jumala otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X-kromosomin sisältävän puolen ja kahdensi ne XX-kromosomiksi ja rakensi siitä naisen. Raamattu sanoo alkutekstin mukaan, että Jumala otti miehestä puolet ja rakensi siitä naisen. Jumala ei halkaissut miestä kahtia, vaan otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X:n kahdentaen sen XX:ksi ja rakensi siitä kokonaisen naisen. Siksi miehellä on XY-kromosomi ja naisella XX-kromosomi.

Jumala olisi voinut tehdä naisen samalla tavalla kuin miehen, mutta Hän otti miehestä osan, josta Hän teki naisen. Miksi Jumala toimi tällä tavalla?

Raamattu antaa tähän selkeän vastauksen sanomalla, että koska nainen on otettu miehestä, niin hän luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi. Jumala halusi sanassaan opettaa, että mies ja vaimo kuuluvat kiinteästi yhteen, ollen yhtä lihaa. Yksi liha tarkoittaa rakkauden ja kunnioituksen kautta toisiinsa sitoutumista avioliiton kautta.

Kun Jumala loi miehen, niin Hän teki miehestä naisen, eli samanlaisen, ikään kuin kopion, mutta kuitenkin erilaisen. Luomisessa Jumala kahdensi ihmisen ottamalla X-kromosomin toisen puolen lisäten siihen toisen X:n, josta tuli XX-kromosomi.

Raamattu siis kertoo meille DNA:sta, sillä Jumala kertoo ottaneensa miehen sisältä jotain, josta Hän rakensi naisen. Hepreankielen sana tsela ja sen merkitykset ja kuinka sanaa käytetään paljastaa meille sen että kyseessä on DNA. Äidin kohdussa sikiössä on DNA, jonka kauttaa alkaa rakentumaan uusi elämä ja ihminen, eli toinen ihminen.  Raamattu käyttää tsela sanaa asioiden toisesta puolesta ja sivusta, eli asiasta joka on kopio ja samanlainen kuin toinen puoli mutta kuitenkin erilainen.

Otan asiaa valaisevan esimerkin. Laivan rungossa on kaksi sivua ja puolta, jotka ovat samanlaisia, mutta erilaisia sekä kopioita toisistaan. Laivan runko molemmat puolet ovat kahdentuneessa tilassa, sillä rungossa on kaksi erilaista puolta. DNA:ssa asiat kopioituu ja kahdentuu, eli sama asia kuin Jumala loi miehestä naisen. Voimme uskoa ja ymmärtää, että Raamattu kertoo luomisessa DNA:n kahdentumisesta ja tämä tarkoittaa silloin sitä, että Raamattu puhuu DNA:sta, sillä Jumala ei ottanut miehestä kylkiluuta, vaan toisen X-kromosomin puolen kahdentaen sen XX-kromosomiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Tuollaista jälkeistä sananselitystä kutsutaan hömpäksi. Numerologia on vastaavaa hömppää.

Dari-anne Suomalainen

Hepreassa kirjaimet ovat myös numeroita, siinä mielessä ei hömppää, muuhun en ota kantaa.

" Heprealainen numerojärjestelmä on lukujärjestelmä, jossa numeroita vastaavat heprealaisen kirjaimiston kirjaimet."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Heprealaiset_numerot

Aki Mönkkönen

Raamatun Jumala on aina uutta luodessan toiminut omien periaatteiden mukaan, niinpä Aadamista tehtiin hänelle sopiva "apu", siis vaimo. Aadamista lähtöisin, mutta ei kuitenkaan kopio, vaan oma persoona. Jumala muuttaa aina genomia hiukkasen, eli kahta täysin samanlaista geenikarttaa ei löydy.

Toki Jumala olisi voinut tehdä Jeesuksenkin ilman ihmisten apua, mutta se olisi ollut Sanan vastaista, silloin pelastus ei olisi tullut Daavidin juurivesasta. Jumala pitää aina lupauksensa; Aabrahamin jälkeläisistä tuli Ismaelin sukukunta ja Iisakin sukukunta, kutsuihan Jumala häntä "kansojen paljouden isäksi". Tässäkin Jumala olisi voinut tehdä Aabrahamille lapsia vaikka kivistä, mutta Hän ei riko Sanaansa vastaan, vaan toimii "luonnollista tietä".

Tähän taustaan sovittaen, on tuo DNA -muokkaus aivan järkevä, jopa aivan ilmeinen Jumalan toimintatapa, -ihme- mutta luonnollinen ihme.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Raamatussa on kaksi ihmisen luomiskertomusta. Toisessa niistä sukupuolettomasta olennosta luotiin sekä Aatami että Eeva. Patriarkat kannattivat tietysti sitä toista.

mikael torppa

1.Mooseksen kirjan ensimmäinen luku kertoo yleiskuvan eli -> 1.Moos.1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

1.Mooseksen kirjan toinen luku kertoo samasta tapahtumasta mutta tarkemmasti eli yksityiskohtaisemmin -> 1.Moos.2:7 Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

-> 2:18 Ja Herra Jumala sanoi: "Ei ole ihmisen hyvä olla yksinänsä, minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva."
2:19 Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki taivaan linnut ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva.
2:20 Ja ihminen antoi nimet kaikille karjaeläimille ja taivaan linnuille ja kaikille metsän eläimille. Mutta Aadamille ei löytynyt apua, joka olisi hänelle sopinut.
2:21 Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla.
2:22 Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.
2:23 Ja mies sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani; hän kutsuttakoon miehettäreksi, sillä hän on miehestä otettu."
2:24 Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.

Jumala loi siis ihmisen (Aadam) josta otti osan josta Jumala loi vaimon (Eeva). Jumala loi ihmisen (Aadam) omaksi kuvakseensa ja mieheksi (Aadam ja naiseksi (Eeva) Jumala loi heidät sillä Eeva otettiin/rakennettiin miehestä.

Mitään ristiriitaa ei ole vaan 1.Mooseksen kirjan toinen luku kertoo vain ensimmäisen luvun tapahtumista tarkemmasti eli yksityiskohtaisemmin.

Lähde: Raamattu Jumalan sana.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Harhaista väärennystä. Naista ei luotu miehen kylkiluusta vaan "ihmisen" tuossa toisessa kertotumuksessa, joka on vanhempi kuin kuin "miehen kylkiluusta". Suosittelen tutustumaan linkkini lähteeseen.

mikael torppa

1.Moos.2:21 Niin Herra Jumala vaivutti ihmisen raskaaseen uneen, ja kun hän nukkui, otti hän yhden hänen kylkiluistaan ja täytti sen paikan lihalla.
2:22 Ja Herra Jumala rakensi vaimon siitä kylkiluusta, jonka hän oli ottanut miehestä, ja toi hänet miehen luo.

Niinkuin näet ihminen josta Jumala otti naisen ainekset oli mies.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Ihmisellä ei ollut sukupuolta. 22 "mies" on ristiriidassa edellisen jakeen kanssa. väärennös.

mikael torppa

Nyt heittelet kyllä täydellisiä olkiukkoja. Sillä jos ensimmäinen jae puhuu ihmisestä tietyssä merkityksessä ja seuraava jae miehestä samassa merkityksessä niin ei silloin ole kyse mistään ristiriidasta vaan asian selventämisestä. Eli siitä mistä ihmisestä oli kyse. Tässä tapauksessa miehestä.

Jae 22 siis selventää että ihminen oli mies. Kun Raamattu aluksi kertoo jonkin asian yleiskuvan ja sitten kertoo toisessa kohdassa siitä tarkemmasti niin sellainen ei ole ristiriita vaan asian tarkempi selostus. Onkin ihmeellistä että monet lukeneetkin ateistit eivät ymmärrä näin loogista asiaa.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Noilla kahdella luomikertomuksella on eri kirjoittajat ja adam tarkoitti kielessä vain ihmistä yleensä. Elohim on monikko.

Jumalat loivat ihmisestä miehen ja naisen eikä jumaankaltaisuudesta voi puhua. Ehkä tuo ihminen oikeastaan tarkoitti apinan kaltaista oliota?

mikael torppa

Todella hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus Petriltä.

Tässä myös hyvä ja mielenkiintoinen linkki DNA:sta.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=19620

Petri Paavola

Käytin tuota TV7 linkkiä lähteenä kirjoituksessani ja kehotan erikoisesti niitä, jotka eivät usko Raamatun olevan Jumalan sanaa katsomaan ne kaikki kuusi jaksoa. Niissä on ihmeellisesti tuotu esiin Jumalan viisaus sekä Raamatun totuus.

Petri Paavola

Kai: Moikka ja kiitos kunniasta.

Käyttäjän Artisokka kuva
Max Ahtiainen

Mielenkiintoista. Piristävää tietää että uskovaiset ihmisetkin osaavat tulkita raamattua muutenkin kuin kirjaimellisesti. Itse tulin rippikoulussa siihen lopputulokseen että raamattua ei voi tulkita kirjaimellisesti, vaan nimenomaan rivien välistä lukien, niin sanotusti.
Uskontojen paljoudesta ja samankaltaisuudesta johtuen en tosin erityisesti usko minkään tietyn yhden uskonnon olevan juuri se oikea, vaan pikemminkin totuus on siellä kaikkien yhteneväisten uskontojen välimaastossa ikäänkuin. Ei nyt ihan liittynyt kirjoitukseen mutta kuitenkin..

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

2.Kor 1:13 Sillä eihän siinä, mitä teille kirjoitamme, ole muuta, kuin mikä siinä on luettavana ja minkä te myös ymmärrätte; ja minä toivon teidän loppuun asti ymmärtävän

2.Piet 3:16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

Jyrki Soini

Raamattu panee omaviisaille jauhot suuhun.

mikael torppa

Jes 45:
11 ¶ Näin sanoo Herra, Israelin Pyhä, joka on hänet tehnyt: Kysykää tulevaisia minulta ja jättäkää minun haltuuni minun lapseni, minun kätteni teot.
12 Minä olen tehnyt maan ja luonut ihmisen maan päälle; minun käteni ovat levittäneet (natah) taivaan (shamajim), minä olen kutsunut koolle kaikki sen joukot.

Edwin Hubble ja Milton Humason valokuvasivat galaksien spektrejä 1920-luvulla. Hubblen tutkimuksien pohjalta syntyi Hubblen laki, joka opettaa universumin laajentuvan. Hubblen lakia pidetään eräänä kaikkien aikojen tärkeimpänä tähtitieteellisenä keksintönä. Hubble oli oikeassa universumin laajentumisesta, mutta väärässä universumin iän määrittelyssä.

Jesaja 45 jakeessa 12 on hepreankielet sanat natah ja shamajim. Natah tarkoittaa laajentaa ja levittää qal verbivartalossa, jossa sana esiintyy Jes 45:12. Shamajim tarkoittaa taivasta, taivaita ja näkymättömiä taivaita, eli universumia. Jumala kertoi kansallensa profeetta Jesajan kautta, että universumi laajenee jo noin 2700 vuotta sitten. Jumala itse on luonut laajenemisen mekanismin universumiin. Raamattu on Jumalan sanaa ihmiselle, jossa Hän myös tarkasti kertoo maailman ja universumin toiminta mekanismeista.

Job 38:31 Taidatko solmita Otavan siteet tahi irroittaa kahleista Kalevanmiekan?

Job 38:31 Canst thou bind the sweet influences of Pleiades, or loose the bands of Orion?

Seulasten (Plejadit) 7 tähteä matkaavat yhdessä samaan suuntaan. Tähtitieteilijät ovat löytäneet yhteensä 250 tähteä, jotka tämän tähdistön tähtiä. Samoin myös nämä kaikki 250 tähteä matkaavat kaikki samaan suuntaan. Jobin kirjasta käy ilmi, että Jumala sanoo Jobille, että kykeneekö Job solmimaan Seulasten siteet, eli kykeneekö Job laittamaan Seulaset menemään eri suuntiin. Mistä Jobin kirjan kirjoittaja tiesi, että Seulasten tähdistön tähdet kulkevat samaan suuntaan? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

1 Moos 7:
11 ¶ Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.
12 Ja satoi rankasti maan päälle neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.

Raamattua on syytetty satukirjaksi mm. sen tähden että meren syvyyksissä ei ole vesilähteitä. Tätä väitettä on ihmiskunnan historiassa ollut esillä noin 3000 vuotta. 1977 valtameren syvyyksistä löydettiin vesilähteitä. Näin jälleen kerran Raamattu osui oikeaan. Mistä Raamatun kirjoittaja on voinut tietää, että merien syvyyksissä on vesilähteitä? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Job 26:
7 Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle.
8 Hän sitoo vedet pilviinsä, eivätkä pilvet halkea niiden alla.

Jobin kirja kirjoittaja tiesi monta tuhatta vuotta sitten, että maa on tyhjän päällä. Maa planeetalla ei ole perustuksia, joka sitä kannattelisi, vaan se leijuu avaruudessa tyhjän päällä kuten muut planeetat. Miten on mahdollista, että Jobin kirjan kirjoittaja tiesi tämän asian? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Jobin kirjan kirjoittaja kertoo myös, että Jumala on sitonut vedet pilviinsä, eivätkä vedet halkea niiden alla, vaan pysyvät kasassa. Lämpö maapallollamme muuttaa vettä vesihöyryksi, joka nousee ilmaan muodostaen pilviä, jotka eivät tipu taivaalta, vaikka ne sisältävät vettä. Mistä Jobin kirjoittaja tiesi tämän? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Job 36:
27 Hän kokoaa vedenpisarat; ne vihmovat virtanaan sadetta,
28 jota pilvet vuodattavat, valuttavat ihmisjoukkojen päälle.

Job 36 (KJV alkutekstin mukainen käännös)
27 For he maketh small the drops of water: they pour down rain according to the vapour thereof:
28 Which the clouds do drop and distil upon man abundantly.

Jobin kirjan kirjoittaja sanoo, että pilvissä on vesihöyryä, joka tippuu sateena alas maan päälle. Mistä Jobin kirjan kirjoittaja tiesi tämän? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Jer 10: 13 Kun hän jylisee, käy vetten pauhina taivaalla, ja hän nostaa pilvet maan ääristä, tekee salamat ja sateen ja tuo tuulen sen säilytyspaikoista.

Jer 10: 13 (KJV alkutekstin mukainen käännös) When he uttereth his voice, there is a multitude of waters in the heavens, and he causeth the vapours to ascend from the ends of the earth; he maketh lightnings with rain, and bringeth forth the wind out of his treasures.

Jeremia kirjoittaa alkutekstin mukaan, että taivaassa on suuri määrä vettä ja että vesihöyry nousee ylös maan ääristä. Maapallolla on veden kiertokulku, jossa lämpö nostaa vedestä vesihöyryä taivaalle, josta muodostuu pilviä, josta vesi palaa takaisin maahan vesisateena. Mistä Jeremia tiesi veden kiertokulusta ja vesihöyryn nousemisesta takaisin taivaalle? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Amos 9:6 hän, joka rakentaa yliskammionsa taivaisiin ja perustaa holvinsa maan päälle, joka kutsuu meren vedet ja vuodattaa ne maan pinnalle-Herra on hänen nimensä.

Mistä profeetta Aamos tiesi, että merestä nousee vettä, joka sataa takaisin maan päälle? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Jes 55:
10 Sillä niinkuin sade ja lumi, joka taivaasta tulee, ei sinne palaja, vaan kostuttaa maan, tekee sen hedelmälliseksi ja kasvavaksi, antaa kylväjälle siemenen ja syöjälle leivän,
11 niin on myös minun sanani, joka minun suustani lähtee: ei se minun tyköni tyhjänä palaja, vaan tekee sen, mikä minulle otollista on, ja saa menestymään sen, mitä varten minä sen lähetin.

Tuolla jaejaksolla koitetaan kumota Raamatun opettama veden kiertokulku, mutta itse asiassa tämäkin kohta todistaa veden kiertokulun. Sade ei heti palaa takaisin ylös välittömästi, vaan sen tehtävä on kostuttaa maata ja sen jälkeen ajallaan taas nousta ylös. Siksi sanotaan, että ei sinne palaja. Mutta kun luemme koko tekstiyhteyden niin sadetta verrataan tässä Jumalan sanaan, joka ei tyhjänä palaa Herran luokse, vaan saa menestymään sen mitä varten se on lähetetty. Näin sana palaa kyllä Herran luokse, mutta ei tyhjänä (hedelmättömänä), vaan hedelmällisenä. kun se on ensin tehtävänsä tehnyt. Samoin myös vesikään ei heti nouse takaisin, vaan kostuttaa (hedelmöittää) maan ensin ja sitten palaa takaisin taivaalle. Näin ei Jes 55:10,11 ole ristiriitaa muihin Raamatun kohtiin, jotka puhuvat samasta asiasta, vaan on sopusoinnussa niiden kanssa.

3 Moos 17:11 Sillä lihan sielu on veressä, ja minä olen sen teille antanut alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen; sillä veri tuottaa sovituksen, koska sielu on siinä.

Lev 17:11 (KJV alkutekstin mukainen käännös) For the life of the flesh is in the blood: and I have given it to you upon the altar to make an atonement for your souls: for it is the blood that maketh an atonement for the soul.

Alkutekstin mukaan lihan elämä on veressä, eli ihmisen kehon elämä on riippuvainen verestä. Veren tehtävä on kuljettaa vettä ja ravintoa jokaiselle ihmisen solulle, sekä kehon lämpötilan ylläpitäminen ja kuljettaa happea keuhkoille. Mistä Raamatun kirjoittaja tiesi, että veren tehtävä on ylläpitää kehon elämää? Koska Jumala kertoi sen hänelle.

Raamatun Jumalaan uskoneet ihmiset ovat kautta aikain tienneet asioita maailmasta, joista tiede on pystynyt kertomaan vasta paljon myöhemmin. Raamattuun uskovat ihmiset ovat tienneet tarkasti sen miten asiat maailmassa toimii jo monta tuhatta vuotta sitten koska Jumala on kertonut ne sanassaan.

http://koti.phnet.fi/petripaavola/zeitgeistaddendu...

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

"1 Moos 7:
11 ¶ Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat."

Kuinka ihminen voi elää 600 vuotta? Ja Aataminkin eliniäksi ilmoitetaan 930 vuotta.

Heikki Ojala

Mikä poikkeus ihminen tässä on?
Eikö sitten kaikilla eläimillä, jopa mehiläisillä ole xx naarailla ja xy uroksilla?
Miespuolisen y on tiettävästi rappeutunut x.
En nyt muista miksi uroksia edes on, siis miksi on suvullinen lisääntyminen. Kai se voitti jossain joskus.

Siis nainen tehtiinkin miehestä. Vähän niinku muna kanasta.

Puolet jokaisesta nyt elävästä ihmisestä (ja tietysti vaikka pahkasiasta) on ollut periaatteessa jo äidinpuoleisen isoäitinsä munasarjoissa munasoluna koska isoäiti synnyttää munasolustaan+siittiöstä äidin. Jolla taas on syntyessään valmiit munasolut olemassa.

Aki Mönkkönen

Näin on, osa meistä on elänyt jo paljon ennen vanhempiemme syntymää. Mutta vain osa. Ja jokaisella? miehellä on Euroopan väestön verran siittiöitä, joten potentiaalia "kansojen isäksi" on;)

Tuosta miehen "rappeutuneesta" kromosomista; entäpä, jos se onkin se kylkiluu?

Rauni Viren

"Eikö sitten kaikilla eläimillä, jopa mehiläisillä ole xx naarailla ja xy uroksilla?"

Ei todellakaan ole.

Harjoitustehtävä: miksi Y-kromosomi on surkastunut? Miten asetelma voisi kääntyä toisin päin?

mikael torppa

Meribiologi ja geenitutkija Dr Robert Carter:

Dr Carter on julkaissut yhden erityisen tärkeän artikkelin ihmisen mitokondriaalisesta DNA:sta maallisessa tieteellisessä julkaisussa. Rob selittää: " Se pieni rengasmainen DNA joka sijaitsee solunsisäisissä osastoissa ja sitä kutsutaan mitokondrioksi. Mitokondriot ovat pieniä tehtaita jotka muuttavat sokeria energiaksi ja jotka peritään vain äidiltä (teorian ja monien kokeiden perusteella). Mitokondriaalisen DNA:n avulla voimme rakentaa maailman jokaisen ihmisen sukupuun joka kulkee vain äitilinjan kautta"

Mitä tämä osoittaa? Dr Carter selittää että evoluutiomalleissa suuret ihmispopulaatiot kehittyivät Afrikan tasangoilla useiden miljoonien vuosien aikana: "Kehitysopin kannattajat olettivat nykyihmisten olevan monien äitilinjojen jälkeläisiä. Kun he löysivät vain yhden he turvautuivat selityksenä "populaation pullonkaulailmiöön".

Toisin sanoen Afrikassa asuneiden ihmisten määrä oletettavasti kutistui äkillisesti ainoastaan 1000-10 000 henkeen - ja me vältyimme juuri ja juuri sukupuuttoon kuolemiselta. He järkeilivät että vaikka useita naisia eli tämän pullonkaulavaiheen aikana vain yksi äitilinja jatkui ja muut kuolivat sukupuuttoon sattuman seurauksena.

Yhtäläisyydet Raamattuun ovat häikäisevän ilmiselvät. Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa kerrotaan selvästi että ihmiskunta jolla on yksi perimmäinen esiäiti (Eeva) kävi läpi populaation pullonkaulan (vedenpaisumuksen josta vain kahdeksan ihmistä selviytyi).

Lisäksi Rob osoittaa että on olemassa kolme mitokondriaalista päälinjaa levittäytyneenä kaikille mantereille - mikä on yhdenmukaista sen Raamatullisen opetuksen kanssa että koko nykyajan ihmiskunta polveutuu Nooan kolmesta miniästä:

"Vaikka he kaikki polveutuivat suoraan Eevasta jokainen heistä kantoi omia erityisiä mutaatioitaan joita aijemmat sukupolvet ennen vedenpaisumusta olivat keränneet. Vedenpaisumuksen jälkeen heidän jälkeläisensä levittäytyivät Baabelista ympäri maailmaa."

Lähteet: Luominen lehti Num:10.

Käyttäjän tapiotukiainen kuva
Tapio Tukiainen

DNA ei tarkoita mitään muuta kuin orgaanisessa kemiossa esiintyvää Deoksïribonukleini-happoa.

postiviestin jätin tahallani lukematta, meti kun näin mitä se piti sisällään...

Aki Mönkkönen
Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kysymys kuuluu...Jos jokainen maailman ihminen polveutuu Aatamista ja Eevasta niin miksi kristityt pitävät insestiä huonona?

mikael torppa

Ensinnäkin siksi että Jumala kielsi myöhemmässä vaiheessa sisaravioliitot. Alussa ei ollut näin vaan alussa Jumala salli sisaravioliitot ja siksi silloin niille ei ollut estettä. Silloin sisaravioliitot eivät myöskään tuottaneet biologisia haittavaikutuksia toisin kuin nyt.

Aadamin ja Eevan aikaan sisaravioliitoista ei ollut biologisia haittavaikutuksia koska heidän perimänsä oli rappeutumaton. Aadamin ja Eevan geenikoodi oli melkein virheetön eli rappeutumaton ja samoin heidän jälkeläistensä. Ihmiset elivätkin silloin järkiään paljon pidempään sillä heidän perimänsä ei ollut kokenut paljon haitallisia mutaatioita jotka rappeuttavat perimää. Siksi sisaravioliitot eivät tuoneet mukanaan biologisia haittavaikutuksia kuten nyt kävisi.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Mahtuivatko kaikki eläimet Nooan arkkiin?

JIM-kanavalta tuli joskus dokumentti missä mietiskeltiin Nooan arkin mysteeriä, ja pohdittiin sitä olisiko Nooan arkin selitys SE, että Nooan arkki olikin (eläinten) DNA-pankki...?

Aki Mönkkönen

Olihan arkissa mittojen mukaan 8900 neliömetriä hyötytilaa. Kolme kantta ja uppouma Titanicin luokkaa. Raamattu kyllä kuvaa selkeästi eläinten olleen fyysisesti läsnä "risteilyllä".

Kai Koikkalainen

Selität varmasti myös miten eläimet kerättiin ja kuljetettiin arkkiin kaikilta maailman mantereilta?

Miten estettiin eläimiä syömästä toisiaan?

Miten eläimien ravinto ja erikoisravinnot, jota kului kymmeniä tonneja päivässä?

Miten lanta luotiin, (titanic luokan aluksesta jossa oli monta kantta, mutta vain yksi ikkuna) jota tuli kymmeniätonneja päivässä?

Nooahan oli näihin aikoihin raamatun mukaan 650 vuotias. Ja eli kunnioitettavaan 950 vuoden ikään.

Hahmoittaessasi nämä, et varmaan väitä, että kyseistä tapahtumaa olisi ikinä tapahtunut.

Aki Mönkkönen

En väitä mitään muuta, kuin mitä Raamatussa on kerrottu. Sen, mitä en ymmärrä, jätän hautumaan, josko Herra avaisi tyhmälle Sanansa.

Kai Koikkalainen

Tarkoitin, että ajattelet kai omilla aivoillasi?

Aki Mönkkönen

Toki ajattelen, paljonkin. Mutta Jumalan tekoja en osaa selittää. Uskon Hänen Sanaansa.

Arvelujen varaan jäävät pohdinnat Sanan ulkopuolella ovat tietenkin mielenkiintoisia, ne jätän kuitenkin omaan arvoonsa.

Kai Koikkalainen

Ajattelet tietysti vaan sellaista, mikä ei kyseenalaista uskoasi.

Jyrki Suomalainen

Mielestäni on hieman vaivaannuttavaa huomata, että liian harva uskovainen käyttää todella vahvoja argumentteja. Niitäkin löytyy! Vihje: tutkikaa vaikka Frank J. Tiplerin Omegapiste-teoriaa (http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_J._Tipler) tai sitten Nick Bostromin simulaatioargumenttia (http://fi.wikipedia.org/wiki/Nick_Bostrom). Tuota kautta saattaisi löytyä mielenkiintoisia uusia näkökulmia raamatun tulkintaan. Tai jos ei muuta, niin ainakin mielenkiintoista aivojumppaa.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Ottamalla sopivan systeemin, n:s kirjain aina, löytää Raamatusta tai mistä tahansa tarpeeksi pitkästä tekstistä mitä tahansa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Paavola spekuloi hebreankielen sanalla "tsela". Pienellä googlettamisella sille löytyi monia merkityksiä, esimerkiksi: http://www.sacrednamebible.com/kjvstrongs/CONHEB67... ja http://www.biblestudytools.com/lexicons/hebrew/kjv... ja http://www.studylight.org/lex/heb/view.cgi?number=... j.n.e. Paavola siis käyttää ikiaikaista raamatunselitystekniikkaa jossa sanojen merkityksiä väännetään niin, että ristiriitaisuudet ja virheet voitaisi esittää järkevinä. Tekniikka kuitenkin ontuu koska selitettävää on niin paljon ja se paljo on niin pielessä.

Petri Paavola

Jorma:

Kaikkein eniten ratkaisee se miten Raamattu käyttää sanaa tsela, eli mitä se tarkoitti Raamatun aikana. Jotkut sanakirjat voivat olla jonkun tietyn oppisuunnan tai jopa ateistin väsäämiä ja silloin niitä merkityksiä voi olla vaikka mitä.

King James Version Raamatussa on tässä listassa kaikki kohdat missä tsela sana esiintyy ja se on laitettu sanan perää numerolla 06763.

Näet tästä, että se hyvin usein tarkoitta jonkun asian puolta, toista puolta tai sivua.

Ge 2:21 And the LORD God caused a deep sleep to fall upon Adam, and he slept: and he took one of his ribs <06763>, and closed up the flesh instead thereof;
Ge 2:22 And the rib <06763>, which the LORD God had taken from man, made he a woman, and brought her unto the man.
Ex 25:12 And thou shalt cast four rings of gold for it, and put them in the four corners thereof; and two rings shall be in the one side <06763> of it, and two rings in the other side of it.
Ex 25:14 And thou shalt put the staves into the rings by the sides <06763> of the ark, that the ark may be borne with them.
Ex 26:20 And for the second side <06763> of the tabernacle on the north side there shall be twenty boards:
Ex 26:26 And thou shalt make bars of shittim wood; five for the boards of the one side <06763> of the tabernacle,
Ex 26:27 And five bars for the boards of the other side <06763> of the tabernacle, and five bars for the boards of the side <06763> of the tabernacle, for the two sides westward.
Ex 26:35 And thou shalt set the table without the vail, and the candlestick over against the table on the side <06763> of the tabernacle toward the south: and thou shalt put the table on the north side <06763>.
Ex 27:7 And the staves shall be put into the rings, and the staves shall be upon the two sides <06763> of the altar, to bear it.
Ex 30:4 And two golden rings shalt thou make to it under the crown of it, by the two corners <06763> thereof, upon the two sides of it shalt thou make it; and they shall be for places for the staves to bear it withal.
Ex 36:25 And for the other side <06763> of the tabernacle, which is toward the north corner, he made twenty boards,
Ex 36:31 And he made bars of shittim wood; five for the boards of the one side <06763> of the tabernacle,
Ex 36:32 And five bars for the boards of the other side <06763> of the tabernacle, and five bars for the boards of the tabernacle for the sides westward.
Ex 37:3 And he cast for it four rings of gold, to be set by the four corners of it; even two rings upon the one side <06763> of it, and two rings upon the other side <06763> of it.
Ex 37:5 And he put the staves into the rings by the sides <06763> of the ark, to bear the ark.
Ex 37:27 And he made two rings of gold for it under the crown thereof, by the two corners <06763> of it, upon the two sides thereof, to be places for the staves to bear it withal.
Ex 38:7 And he put the staves into the rings on the sides <06763> of the altar, to bear it withal; he made the altar hollow with boards.
2Sa 16:13 And as David and his men went by the way, Shimei went along on the hill’s side <06763> over against him, and cursed as he went, and threw stones at him, and cast dust.
1Ki 6:5 And against the wall of the house he built chambers round about, against the walls of the house round about, both of the temple and of the oracle: and he made chambers <06763> round about:
1Ki 6:8 The door for the middle chamber <06763> was in the right side of the house: and they went up with winding stairs into the middle chamber, and out of the middle into the third.
1Ki 6:15 And he built the walls of the house within with boards <06763> of cedar, both the floor of the house, and the walls of the cieling: and he covered them on the inside with wood, and covered the floor of the house with planks <06763> of fir.
1Ki 6:16 And he built twenty cubits on the sides of the house, both the floor and the walls with boards <06763> of cedar: he even built them for it within, even for the oracle, even for the most holy place.
1Ki 6:34 And the two doors were of fir tree: the two leaves <06763> of the one door were folding, and the two leaves of the other door were folding.
1Ki 7:3 And it was covered with cedar above upon the beams <06763>, that lay on forty five pillars, fifteen in a row.
Job 18:12 His strength shall be hungerbitten, and destruction shall be ready at his side <06763>.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tsela-sanalla näyttää olevan monta merkitystä ja niitä on käännetty niiden kulloisenkin lauseyhteyden mukaan. Tietääkseni kaikki raamatunkääntäjät Vulgataa myöten ovat kääntäneet ja kääntävät edelleen sen luomiskertomuksessa kylkiluuksi. Näitä DNA-juttuja levittelevät vain kreationistit jotka yrittävät selittää mahdotonta mahdolliseksi.

Tulkinta, että Jahven ottamaksi kuvattu pala olisi jotain muuta kuin kylkiluu, on melko vekkuli väite. Jos hänet olisi laitettu tarinassa ottamaan jotakin enemmän niin mieheltä, tai ainakin Aadamilta, puuttuisi iso lihalla täytetty osa kyljestä. Meillä ei kai nykyisellään sellaista ole? Jos taas hän olisi ottanut kromosomin niin kai sekin näkyisi nykyäänkin puuttuvana kromosomina miehellä? Ja pelkästään Aadamilta otettunakin se olisi haitannut huomattavasti lisääntymistä Eevan kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Paavola kirjoitti: "Jotkut sanakirjat voivat olla jonkun tietyn oppisuunnan tai jopa ateistin väsäämiä ja silloin niitä merkityksiä voi olla vaikka mitä."

Paavolan mielestä siis sanakirjan tekijän suhtautuminen jumalien olemassaoloon määrittää hänen kielitieteellisen osaamisensa. Paavolalle ilmeisesti kelpaa sanakirjantekijäksi vain ehta kreationisti.

Toimituksen poiminnat